Ideoita Hyvinvointivaltion kummit ry:lle

Docventuresin Hyvinvointivaltion kummit -projekti: Aivan mahtavaa, loistavaa, kaikki vuoden palkinnot tälle! 

Jos nyt Hyvinvointivaltion kummit ry saavuttaa hieman mainetta ja kunniaa, siitä voi tulla aivan lyömätön väline, jolla vääntää rautalangasta demokraattisen päätöksenteon mahdollisuuksia ja sosiaaliturvan merkitystä suomalaisille – jotka kyllä tutkimusten mukaan haluavat maksaa veroja, jos niillä turvataan palvelut.

Toivottavasti Hyvinvointivaltion kummit ei jää pelkäksi nettisivuksi. Seuraavassa muutama kehitysidea.

Ensinnäkin yhdistykselle pitää saada logo, jossa on alzheimeria sairastava kuivunut vanhus kuvattuna yhtä söpönä kuin tuo nallukainen tuossa alla. Tai ehkä syrjäytynyt tai narkkari? Kyllä niistäkin varmasti saa taitava graafikko sellaisen piirroksen, että yhden jos toisenkin kukkaronnyörit höltyvät.

lastenklinikoiden kummit

Sitten vain rahankeruutapoja keksimään – ja niitähän on keksitty jo runsaasti. Miten olisi hyväntekeväisyyskonsertti? Täysi stadion, hyväntekeväisyyshommissa aktiivinen Elastinen lavalle, suora tv-lähetys ja keräyspuhelinnumero ja kappaleiden väliin liikuttavia inserttejä siitä, mitä kaikkea sinun maksamillasi rahoilla tehdään. Hyviä ideoita voisi ottaa vaikka tästä videosta:

Tai miten olisi julkkisgolftapahtuma ensi kesänä? Saisiko sinne vähän entisiä NHL-pelaajia, jotka kertoisivat viihdetoimittajille kierroksen jälkeen, että haluavat olla paikalla ihan jo siksi, kun ovat aloittaneet uransa kunnallisissa jäähalleissa? Ja sit iltajuhlan, jossa olisi huutokauppa, johon Teemu voisi lahjoittaa mailansa! Paikalle kutsuttaisiin mm. Antti Herlin, Anne Berner, Casimir Ehrnrooth, Jorma Ollila ja suojelijaksi voisi tulla sosiaali- ja terveysministeri. 

Kummit ry voisi aloittaa lipaskeräyksen. Ympäri Suomen vapaaehtoiset kerääjät hoitaisivat lippaita, joihin kerättäisiin niin sanottuja ”veroja”.

Krääsää ei pidä unohtaa eikä aliarvioida. Ihmiset auttavat toisiaan ilmeisesti mieluiten niin, että saavat jonkin todistuksen vastalahjaksi. Esimerkiksi koiraveromerkki on kuitenkin suosiossa hävinnyt pinkille nauhanpätkälle, mikä on syytä ottaa huomioon. Miksi ei jokaiselle veronsa Suomeen maksaneelle Suomessa asujalle nauha takinpieleen? Pinkki on varattu, joten joku muu väri.

Pink Ribbon

Monille yrityksille hyväntekeväisyys on uusi urheilusponsorointi. Hyvä hyvä. On täysin ymmärrettävää, että yritykset haluavat huutaa kovaan ääneen, että ME OLEMME MUKANA TUKEMASSA HYVÄÄ ASIAA, koska ne rahat menevät ainakin henkisesti markkinointibudjetista. Tarjotaan yrityksille siis mahdollisuus tukea hyvinvointivaltiotakin kovaäänisesti. Kummit ry voisi ostaa muutaman sunnuntai-Hesarin etusivun (HS voisi jopa myöntää alennusta, kuten teki lastensairaalaprojektissakin) ja listata sivulle yrityksiä, jotka todistetusti maksavat veronsa Suomeen ilman sen kummempaa ”suunnittelua”.

Ja kun kerran luomusta ja reilusta kaupasta on tullut elintarvikkeiden myyntivaltti, miksi tämä ei toimi yleisemmin eettisyyden suhteen? Miksipä siinä Hesarin etusivumainoksessa ei voisi yrityslistan yllä lukea myös: ME EMME ULKOISTA TYÖPAIKKOJAMME AASIAAN. Tai ME EMME KETJUTA MÄÄRÄAIKAISUUKSIA. Tai ME EMME JAA OSINKOJA JOHDOLLE SAMALLA KUN KÄYMME YT-NEUVOTTELUJA. 

Ja kun kerran voi ostaa kahvia, jolla tuetaan lastensairaalaa, niin miksi tavallisessa juhlamokassa ei paketin kyljessä lukisi, että tämän kahvipaketin hinnasta 14 prosenttia menee suomalaisen terveydenhuollon, koulutuksen ja muun hyvinvoinnin tukemiseen. Olisipa kiva ostaa, niinku hyvän asian puolesta!

lastensairaala kahvi

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s