Rami

Haastattelin Ruotsissa muiden muassa jalkapalloilija Rami Shaabania, joka on Hammarbyn ja Ruotsin maajoukkueen maalivahti. Ramin isä on egyptiläinen ja äiti suomalainen. Juu, edustaa Ruotsia.

Myönnän järkänneeni haastattelun pääasiassa siksi, että olin utelias tapaamaan tyypin. Ammattini parhaita puolia.

Tapasin sen Hammarbyn träningsanläggningillä, eli joukkueen omalla harjoituskentällä, jossa on myös esimerkiksi ruokasali. Siellä pojat söivät lounasta, kun tulin. Keittäjä laittoi ruokaa ja tarjoili. Raskasta se ammattiurheilu.

Sitten tuli Rami ja esittäytyi ihan kelpo suomella. Aika pian vaihdettiin kuitenkin ruotsiksi, kun sen sanavarasto oli aika rajallinen. (Toisin kuin minun ruotsini?)

Mentiin Hammarbyn toimistolle, jossa kuulemma olisi rauhallisempaa. Heillä olikin kokonainen kerros isosta toimistotalosta. Seinillä pelipaitoja ja isoja piirroskuvia tulevasta uudesta kotistadionista. Pokaalit ja kaikki, tietenkin. Ihan kiva nähdä tämmöinenkin Hammarby, totesin.

Kerroin, että tämä on minunkin entinen seurani, eri laji vain. Kun seuran lehdistövastaava sai kuulla tämän, se meni vähän oudon näköiseksi. ”Aha. Det gick… så där.” Tämä siis kuvasi käsipallojoukkueemme viime(istä) kautta. En olisi sitä osannut itse paremmin laittaa.

Meillä bondasi hyvin Ramin kanssa, sillä se oli rikkonut kesällä eturistisiteensä. Annoin vähän treenivinkkejä. Mukava tyyppi, todella. Lopuksi se tarjoutui heittämään mut vielä tunnelbanalle. ”Du spelar inte numera då?” se kysyi, kun kävelimme autolle. En pelaa, oli työt Suomessa ja halusin palata sinne, vastasin. ”Det är ju det. Man måste försörja sig med något”, Rami sanoi ja avasi X5-bemarinsa ovet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s