Retour–aller

Kävin Suomessa ja nyt olen Ranskassa. Suloisessa välitilassa, pumpulissa, morfiinissa, joka saa unohtamaan lähtemisen ja jättämisen vaikeuden. Kun tulen täältä takaisin Suomeen, Ruotsi on jo kaukana menneisyydessä ja haavat arpeutumassa.

Vihdoin Suomenkin rekkakuskit aikovat lakkoilla! Tai osoittaa mieltään ainakin. Ensin minua nauratti ajatus, että Suomessa rekat eivät protestoi parkkeeraamalla maantielle poikittain vaan kunnon konsensus-hengessä ne vain hidastelevat. Toista se on Ranskassa ja muissa protestimaissa, luulin. Mutta sitten sain kuulla, että kyllä tuota taktiikkaa Ranskassakin käytetään. Sen nimi on opération escargot, etanaliike.

Pariisissa ei ollut tänään mitään isompia lakkoja, joista olisi ulkomaita myöten uutisoitu, mutta sellaisia pieniä jokapäiväisiä. Mouvements sociaux. Sosiaalista liikehdintää. Junat lentokentältä liikehtivät vain Gare du Nordille asti.

Ja taas jalkapalloa. Ranska sitten putosi. Ottelun jälkeen Ranskan valmentajaa Raymond Domenechia haastateltiin Ranskan telkkarissa. Mitenkäs tulevaisuus, aiotko erota? ”Minulla on vain yksi suunnitelma tällä hetkellä, aion viedä Estellen vihille.”

Korni lausunto siihen paikkaan, mutta koko kornius selvisi minulle vasta lähetyksen edetessä. Tämä Estelle on EM-kisat välittävän M6-televisiokanavan jalkapallo-ohjelman juontaja. Ja heti Domenechin haastattelun jälkeen alkoi Estellen vetämä futiskeskustelu aiheesta mitä Ranska teki EM-kisoissa väärin ja annetaanko valmentaja Domenechille potkut.

Domenechia haastateltiin ohjelmassa uudelleen, ja hän ihan kysymättä toisti epämääräisen kosintansa. Asiantuntijaraati sivuutti hienovaraisesti. Eikä muuten kauheasti haukkunut valmentajaa.

Journalistinen riippumattomuus, anyone?

Yksi kommentti artikkeliin ”Retour–aller

  1. Uskomatonta, ottaen huomioon miten kamalan tylsäksi Domenech on maajoukkueen tehnyt. En ymmärrä miten kauan ranskalaiset on viittineet sen tympeää naamaa/pelityyliä kattella.

    Sano se isoon ääneen siellä Ranskassa, terveisin Anderson :D

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s