Joulusatuja

Muistattehan vielä SAK:n vaalimainoksen viime keväältä? Sen jossa kapitalistisika mässäilee ja röyhtäilee ylenpalttisessa herkkupöydässä ja polkee samalla työntekijöiden oikeuksia?

Jos se oli yliampuvaa provosointia poliittisen kentän vasemmalta puolelta, niin kyllä porvaritkin osaavat. Ainakin Ruotsissa. Svenskt Näringsliv on joulun kunniaksi julkaissut kolme ”satua”, joille se on ostanut kullekin sivun mainostilan seitsemässä suurimmassa sanomalehdessä. Ensimmäinen satu kertoi eukosta, joka lakkasi kuluttamasta rahaa joululahjoihin, kun sanomalehden kulttuurisivuilla ”vihaiset tädit ja sedät” valittivat, että joulu on pilalla kun ihmiset kuluttavat liikaa. Sadulla oli tietenkin surullinen loppu, ”niin voi käydä, jos kuuntelee vihaisia tätiä ja setiä ja lakkaa ostamasta”.

Saduista on ollut paljon puhetta lehdissä ja blogeissa ja näemmä SN:n omilla sivuilla on laajahko puolustuspuheenvuoro. Näkyvyys moninkertaistettu, ja vielä saavat selittää agendaansa toimitetuissa jutuissa isoissa lehdissä. Täydellistä.

Jotenkin tämä meni paremmin kuin SAK:lla. Se Oiva Lohtanderko oli sitten liikaa?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s