Islanti

Puhuttiin bileissä Islannin pankkikriisistä ja todettiin, että islantilaisia kohtaan on vaikea tuntea sääliä. Kaikki surunvalittelut vaan sinne, ei ole kivaa jne, mutta ne eivät jotenkin vain ole säälittäviä uhreja.

Olen käynyt Islannissa kerran, melkein kymmenen vuotta sitten. Se oli käsipalloreissu, junnujen MM-karsinnat. Hävisimme Islannille parilla maalilla. JOS olisimme voittaneet, olisimme päässeet MM-kisoihin Kiinaan ja kaikkien Suomen naiskäsipalloilijoiden elämä voisi olla aika toisenlaista nykyisin. Islantiin liittyy elämäni suurin jos.

Turnauksen lopuksi oli banketti. Pitkäjalkaiset, kuvankauniit islantilaiset olivat pukeutuneet muotikatalogimaisesti ja näyttivät kaikkia muita sata kertaa aikuisemmilta, tyylikkäämmiltä ja fiksummilta. Slovenia ja Unkari tulivat verkkareissa ja panivat pystyyn kunnon yhteislaulukekkerit. Me olimme sitten vähän siinä välissä. Melkein skandinaaveja mutta vähän slaaveja kuitenkin.

Islantilaiset olivat ystävällisiä ja kutsuivat suomalaiset jatkoille jonkun kotibileisiin. Unkarilaiset ja slovenialaiset saivat jäädä hoilaamaan.

Kotibileissä istuimme läjään olohuoneen matolle, koska vapaita tuoleja ei ollut. Mitään tarjoamisia ei myöskään ollut tai haluttu meille antaa. Islantilaiset istuivat sohvilla poikaystäviensä kanssa kaljapullot käsissään ja katselivat meitä.

Yksi heistä ja yksi meistä ryhtyivät puhemiehiksi. Edustajamme sanoi englanniksi, että kun näimme Islannin joukkueen ensimmäisen kerran, kiinnitimme huomiota siihen, kuinka kauniita he ovat. Vastaus: ”Joo, se johtuu siitä, että syömme kalaa.” Okei.

”Ensimmäinen asia, johon me kiinnitimme teissä suomalaisissa huomiota, oli että te olitte niin… iloisia!” Kiitos.

Sitten se kaunis kalaa syövä islantilaistyttö rupesi kertomaan jotakin pitkää tarinaa, ja me kuuntelimme ahnaasti. Kävi ilmi, että juttu oli todella, todella härski. Nauroimme kohteliaasti, poskia kuumotti.

Illan lopuksi menimme yökerhoon. Siellä sai sentään juomista, mutta meistä monellakaan ei ollut rahaa ostaa mitään. Kalja maksoi Suomen markoissa viisikymppiä.

Paljonkohan se maksaa nyt?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s